Dassengaas voor dieren in het wild

      Geen reacties op Dassengaas voor dieren in het wild

Het woord dassengaas zal bij vele het idee geven dat dit gaas speciaal is ontworpen om dassen tegen te gaan. Dit is niet het geval. Dassengaas heeft als functie het beschermen van meerdere dieren die in het wild leven. Stevig dassengaas wordt graag gebruikt bij het aanleggen van wildpassages, niet alleen om de dassen te beschermen, maar verschillende diersoorten zoals reeën, herten en otters. Deze zullen door het dassengaas worden beschermt tegen het verkeer wat over de provinciale wegen raast. Door deze afrastering kunnen de dieren hier niet in de buurt komen en blijven zij veilig. Ook voor het verkeer op de weg is dit een veilig idee, dat er niet spontaan een ree op de motorkap duikt.

Het aanschaffen van dassengaas

Voordat er dassengaas bevestigd wordt, is het zaak dat de ruimte waar het gaas moet komen goed opgemeten wordt. Dassengaas is verkrijgbaar per rol en heeft een standaard maat. Het enige verschil is de hoogte van het gaas. Het gaas heeft een standaard maaswijdte (de rasters in het gaas) van 50,8 mm breed en 25,4 mm hoog. De draaddikte is standaard 2,05 mm. Je kunt kiezen uit verschillende hoogtes. Beginnend bij 30 cm tot aan 200 cm hoog. Zorg er altijd voor dat je stevig dassengaas besteld bij een gekeurde winkel of webshop zodat je zeker weet dat het product aan alle eisen voldoet.

Stevig dassengaas voor privé gebruik

Ook voor privé gebruik kun je stevig dassengaas gebruiken. Het wordt namelijk regelmatig gebruikt als afrastering voor kippen of konijnen. Zo is het mogelijk om met houten paaltjes en dassengaas een mooie ren te maken buiten in de tuin. Hier kun je met een gerust hart je kippen of konijnen buiten laten lopen. Ook voor eenden is het mogelijk om dassengaas te gebruiken rondom het water. Het dassengaas wordt tegenwoordig ook wel nertsengaas of muskusrattengaas genoemd. Zo zie je dat dit gaas voor vele andere kleine dieren ook goed kan dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *