De fotograaf en hun lens

      Geen reacties op De fotograaf en hun lens

Het kiezen van een camera kan een uitdagende taak zijn voor de beginnende fotograaf. Er zijn veel keuzes die er toe doen en het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt voordat je naar de winkel gaat en je aankoop doet. Het eerste dat u moet doen wanneer u uw camera kiest, is uw behoeften te bepalen. Wat voor soort fotografie ben je van plan om te doen? Ben je van plan de camera gewoon voor de lol te gebruiken of voor professionele doeleinden? Elk type fotograaf heeft verschillende behoeften, en ongeacht uw doel, er is een camera die aan uw behoeften voldoet.

Fotograaf soorten

Er zijn twee hoofdtypen professionele fotografielenzen: algemene en telefoto-lens. Algemene lenzen zijn geweldige metgezellen voor universele fotografie, omdat ze vaak in een assortiment van brandpuntsafstanden komen. Dit soort lenzen zijn meestal minder duur en hebben ook de neiging om in meer betaalbare brandpuntsafstand te komen. Focale lengte wordt gedefinieerd als de afstand van het midden van de lens naar het centrale deel van de lens, dat kan sterk variëren, afhankelijk van de lens. De brandpuntsafstand op een telelens is bijvoorbeeld korter dan die van een cameralens. Telefoto-lenzen zijn speciaal ontworpen voor het nemen van landschapsfoto's, dus ze hebben de neiging om veel duurder te zijn dan algemene lenzen. De reden hiervoor is omdat deze lenzen u in staat stellen om een grotere afstand te dekken en inzoomen op close-uponderwerpen, die uw foto's een uniek perspectief geven. Dit soort fotografie vereisen een grote hoeveelheid focus, daarom hebben ze vaak een veel langer focaal bereik nodig dan typisch “point-en-shoot” camera's. Vanwege deze focusvereiste worden telecamera's vaak gekocht door degenen die het meest van buiten fotografie hebben.

Lenssoorten

Eén type lens die u in een digitale camera kunt vinden, is een groothoeklens. Groothoeklenzen zijn meestal een beetje moeilijker te gebruiken dan andere soorten lenzen, maar ze kunnen een aantal zeer interessante opnames bieden. In termen van fotolijsten zijn groothoeklenzen geweldig voor het nemen van een verscheidenheid aan foto's, waaronder landschappen en portretten. Sommige mensen gebruiken deze lenzen ook om foto's te maken van abstracte kunstwerken of objecten. Abstracte fotografie wordt behoorlijk populair in het digitale tijdperk, dus het is geen wonder dat veel camerafabrikanten zijn begonnen met het produceren van cameralenzen die je in staat stellen foto's te maken van dergelijke onderwerpen. Sommige fotografen houden ervan hun foto's in te stellen met behulp van een groothoeklens om een meer artistieke framing-look te creëren. Deze grote verscheidenheid in Objectieven bieden elke fotograaf wat ze zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *