De gevaren van diesel lucht voor je gezondheid

      Geen reacties op De gevaren van diesel lucht voor je gezondheid

Diesel is een benzine die door mensen gemaakt is en wordt gebruikt om voertuigen en andere machines te voorzien van brandstof. Het inademen van diesel lucht is meestal niet direct gevaarlijk. Word je echter langdurig blootgesteld aan benzine en zijn dampen? Dan kan je gezondheid ernstige schade oplopen. Daarbij kan het innemen van een kleine hoeveelheid benzine dodelijke gevolgen hebben. In dit artikel lees je welke invloeden de lucht van diesel kan hebben op je gezondheid op de lange termijn, hoe je benzinevergiftiging kan herkennen en hoe je zelf diesel lucht verwijderen kan wanneer je benzine gemorst hebt in de garage.

diesel lucht verwijderen

Benzinevergiftiging

Langdurige blootstelling aan diesel lucht kan de ogen, huid en longen beschadigen. Wanneer benzine lange tijd wordt ingeademd kunnen sommige chemicaliën in de bloedbaan terecht komen. Dit zorgt er voor dat er problemen ontstaan bij het transport van zuurstof naar lichaamsweefsels. Hierdoor sterft weefsel in het lichaam af. Benzinevergiftiging kun je onder andere herkennen aan de volgende symptomen:

– Hoofdpijn

– Hoesten of ademhalingsproblemen

– Duizeligheid

– Spraakproblemen

– Zwakheid

– Wazig zicht.

In ernstige gevallen van benzinevergiftiging ziet men symptomen als stuiptrekkingen, coma of hartfalen.

Schade aan huid en ogen

De huid neemt chemicaliën in benzine niet makkelijk op. Dit kan echter wel gebeuren wanneer de benzine enkele uren op huid of kleding blijft zitten. De volgende symptomen wijzen op huid- en oogirritatie door blootstelling aan benzine:

– Milde huidirritatie tot huidontsteking

– Barsten, schilfers en blaren op de huid

– Pusvorming

– Brandwonden (eerste- en tweedegraads)

– Pijn of afscheiding in de ogen

– Tijdelijke blindheid.

Vergiftiging door inname van benzine

Een kleine hoeveelheid benzine kan al dodelijke vergiftiging veroorzaken. Wanneer iemand benzine heeft ingenomen verschijnen er de volgende symptomen:

– Maagproblemen zoals overgeven en maagzuur

– Slaperigheid

– Hoogtevrees

– Spraakproblemen en verwarring

– Blozen

– Duizeligheid

– Zwakte

Wanneer de vergiftiging vergevorderd is, ziet men symptomen als stuiptrekkingen, coma, inwendige bloedingen en hartfalen.

Wie loopt het meeste risico op benzinevergiftiging?

Mensen die met machines werken lopen het meeste risico om langdurig blootgesteld te worden aan benzinelucht. Dit zijn bijvoorbeeld automonteurs, boeren, werknemers op het tankstation, werknemers van gasraffinaderijen of scheepsladingsdokwerkers.

Diesel lucht verwijderen

Wanneer je benzine hebt gemorst in de garage, kun je het beste kattenbakvulling gebruiken om de gemorste vloeistof te absorberen. De kattenbakvulling neemt zowel de benzine als de geur op. Laat de vulling een paar uur liggen, veeg het op met stoffer en blik en gooi het weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *