Een prachtig product van hoge kwaliteit

      Geen reacties op Een prachtig product van hoge kwaliteit

Wanneer je een potje honing koopt in de winkel, is deze in de meeste gevallen gemengd met honing uit een niet EU land. De honing die daarvoor wordt gebruikt is honing van mindere kwaliteit, logisch dat dan de kwaliteit van het gehele product naar beneden gaat. Met rauwe honing van Purehoney.nl heb je honing van de beste kwaliteit, de honing is puur en is niet gemengd met andere minder goede honing. De honing is niet alleen erg lekker om te gebruiken bij verschillende gerechten, het is ook nog eens erg gezond.

Rauwe honing

Hoe zie je dat het hoge kwaliteit is?

Je kunt met bepaalde kenmerken bij honing zien of je te maken hebt met hoge kwaliteit honing of niet, wanneer honing kristalliseert verandert het van vloeistof naar vast. Dit is een natuurlijk proces, dit gebeurd alleen bij honing van zeer hoge kwaliteit. Het proces kan tot enkele maanden na het produceren ervan gebeuren, rauwe honing heeft deze eigenschap ook omdat het puur is en de kwaliteit hoog. De verschillende honingsoorten hebben ieder een eigen proces, lindehoning bijvoorbeeld kristalliseert sneller dan een andere honingsoort. Hoe meer glucose in de honing hoe sneller dit proces verloopt.

Rauwe honing

Ongefilterde honing

Honing wat je koopt in de supermarkt of in de winkel ondergaat vele processen voordat het in de schappen ligt, doordat de honing wordt gefilterd worden er zeer waardevolle stoffen zoals eiwitten verwijderd. Het is je misschien opgevallen in de supermarkt dat ieder potje honing wat er staat dezelfde structuur heeft, rauwe honing van purehoney.nl heeft dit niet omdat alle stoffen er nog in zitten. De structuur is naturel en puur, verschillende structuren bij verschillende potjes honing kenmerken dit. Afhankelijk van de soort honing zal de honing ook kristalliseren, dit proces is niet gelijk bij iedere honingsoort. De hoeveelheid suiker heeft er mede invloed op wanneer dit proces in werking treedt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *