Financieel overzicht in drie stappen

      Geen reacties op Financieel overzicht in drie stappen

Een financieel overzicht biedt jou de kans om meer te sparen en geld efficiënter in te zetten. Sparen begint pas, wanneer je weet hoeveel er binnenkomt en wat je vervolgens weer uitgeeft. Een overzicht kan daarbij ook helpen om terug te kijken in de tijd en na te gaan wanneer iets uitgegeven is. Hoe je tot een financieel overzicht komt, leggen wij in drie stappen uit!

Stap 1. Neem dat bonnetje aan!

Het bonnetje wat je normaal na je aankoop weggooit, ga je vanaf vandaag bewaren. Dit is de enige manier om alle aankopen die je gedaan hebt namelijk bij te houden. Op het moment dat jij in de stad bent geweest om te shoppen zul je na deze dag niet precies meer weten hoeveel je bij welke winkel uit hebt gegeven. Aan het einde van de dag leg je deze bonnetjes bij elkaar en heb je al deels van het overzicht van de uitgaven. 

Stap 2. Maak een overzicht

Hoe je dit precies wilt doen, is aan jezelf. De één vindt het fijner om alles op te schrijven, terwijl de ander het prettiger vindt om het in een Excel bestand te typen. Maak verschillende kolommen met de aankoop, de categorie waaronder het valt (bijvoorbeeld eten), noteer het bedrag en noteer eventueel de datum. Ook je inkomsten zet je hierin. Ga na op welke datum je het loon ontvangt en schrijf de datum op wanneer je een betaalverzoek gestuurd hebt. Deze gegevens zul je waarschijnlijk in je bankieren app moeten controleren, zodat je zeker weet dat je niks over het hoofd gezien hebt. 

Stap 3: Onderaan de streep

Zorg dat je elke maand onderaan de streep duidelijk hebt hoeveel geld je overhoudt. Door de categorieën op te schrijven in het overzicht kun je ook precies nagaan waar het meeste geld naar toe gaat en of je hier eventueel op kan bezuinigen. Is het moment aangebroken dat je daadwerkelijk in de schulden zit? Schakel hiervoor dan een bewindvoerder in Enschede in zoals Met ‘n Klik. Zij kunnen jou helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *