Heb jij al een handige monitorarm?

      Geen reacties op Heb jij al een handige monitorarm?

Maar wat is een monitorarm eigenlijk? Het is een arm die je beeldscherm ondersteund. Vroeger waren monitoren veel groter en zwaarder. Tegenwoordig heb je veel dunnere lichtere schermen. Om het gebruik zo volledig mogelijk te benutten zijn monitorarmen ontwikkeld. Hiermee kun je jouw beeldscherm eenvoudig aanpassen in hoogte. Ook kun je de hoek veranderen door het beeldscherm iets te draaien. 

Soorten monitorarmen

Er zijn verschillende soorten monitorarmen. Sommige merken fabriceren speciaal monitor armen voor hun eigen beeldschermen. Er bestaan ook monitorarmen die geschikt zijn voor twee of meer beeldschermen. Dat is erg handig als je een systeem met bewakingscamera’s hebt. Dan kun je veel beelden tegelijkertijd bekijken en alles in de gaten houden. Ook op kantoor komen ze goed van pas. Vaak heb je wel twee beeldschermen nodig. Monitorarmen bieden dan dé oplossing.

Gezondheidsvoordelen

Naast dat een monitorarm erg praktisch zijn, hebben ze wel degelijk voordelen voor jouw gezondheid. Als je jouw monitor op de juiste hoogte afgesteld is dit namelijk veel beter voor jouw nek. Je hoeft dan niet in een rare gebogen houding te zitten. Zo zit je veel plezieriger achter je computer. Dat scheelt je ook weer een bezoekje aan de fysio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *