Hoe je van de kerst (ondanks Corona) toch nog een mooie dag maakt!

Oud en nieuw en kerst staan alweer om de hoek en veel mensen hopen op enige versoepeling van de Corona maatregelen. Aangezien het beter gaat met de besmettingen zouden er zeker wat versoepelingen plaats kunnen vinden, maar niks is zeker. Wat wel zeker is, is dat het geen groot feest met honderd man gaat worden of een uitgebreid kerstdiner met de hele familie inclusief aanhang. Toch is dit (wat mij betreft!) geen reden om geen feestje te maken van kerst. Lees hier mijn tips over hoe je in deze gekke tijd toch leuke kerstdagen kunt hebben! 

Tip 1: geniet van de kleine dingen 

Mijn eerste tip is om alsnog met kerst te genieten van de kleine dingen. Want dat is waar kerst om draait! Hoewel je misschien geen groot feest kan vieren, kun je nog steeds waarderen en stilstaan bij wat je hebt. Zoals misschien een gezellige familie, lieve vrienden en een fijn huisje. Of misschien is het voor jou wel je lieve kat of hond! Geniet dus van het samen zijn, kleine dingen zoals chocomel of gluhwein drinken met vrienden, een mooie wandeling door het park met je partner, enzovoort. 

Tip 2: een kerstdiner hoeft niet groot te zijn om groots te zijn 

Mijn tweede tip is dat een kerstdiner helemaal niet groot hoeft te zijn om groots te zijn. Je kan een prachtig en enorm gezellige avond hebben ook met een select groepje om je heen. Misschien is dit zelfs nog wel leuker, omdat je hierdoor elkaar veel beter spreekt. Je zult merken dat je bij een groot gezelschap maar een deel spreekt of iedereen heel kort, terwijl dit de uitgelezen gelegenheid is om eens goede gesprekken te hebben met je allerbeste vrienden en familie. En voor het echte kerstgevoel moet je natuurlijk alsnog uitpakken! Kleed je mooi aan met bijvoorbeeld een jurkje en mooie glimmende toral damesschoenen van Van Arendonk en pak lekker uit. Doe gewoon even lekker alsof er niks aan de hand is! 

Tip 3: probeer de ontspanning te vinden 

Mijn derde tip is om te proberen rust te vinden in hoe de situatie nu is. De meeste mensen zijn enorm drukke kerstdagen met allerlei dinertjes en activiteiten gewend, maar dat zit er nou eenmaal niet in dit jaar. Probeer in plaats daarvan te genieten van de rust die je hebt en op te laden voor het nieuwe jaar. Op die manier kun je als de situatie wat beter is er ook weer flink tegenaan. En dat thuis werken heeft waarschijnlijk ook wel, bewust of onbewust, het een en ander van je gevraagd. Probeer dus lekker op te laden door een boekje te lezen, een wandeling te maken of lekker in bed een film te kijken. Gewoon de dingen waar je normaal van hoopte dat je daar tijd voor had!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *