Hoe kun je een pakket versturen naar Spanje?

Of het nu voor zakelijke of voor privé doeleinden is, een pakket versturen naar Spanje (of elk ander land in Europa) is wat ingewikkelder dan een pakket binnen Nederland versturen. Daarnaast is het bovendien aanzienlijk duurder. Het moet immers de grens over, en er komen heel wat meer instanties en vervoerders bij kijken. Wil je een pakket versturen naar Spanje? Dan is het verstandig om je goed in te lezen over de verschillende opties. Je kunt het natuurlijk naar het postkantoor brengen, maar je kunt veel beter online een verzendservice zoeken.

Online een pakketzegel aanmaken

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel vervoerders, en dus is er veel concurrentie. Dit wil zeggen dat de prijzen scherp zijn, en je heus niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor jouw pakket naar Spanje. Online kun je heel gemakkelijk de verschillende vervoerders met elkaar vergelijken, en eventueel contact met ze opnemen om te vragen wat het kost. In sommige gevallen komen ze het pakket bij je thuis ophalen, maar het kan ook zijn dat je zelf het pakket naar een bepaald servicepoint moet brengen. Een ophaalservice kost uiteraard meer geld, dus het is maar net of je dat ervoor over hebt. Als het een zeer zwaar of groot pakket betreft heb je vaak geen keus.

Hoe dien je het product te verpakken?

Los van het feit dat je een betrouwbare vervoerder moet kiezen is het natuurlijk ook belangrijk dat je het pakket goed verpakt. Er zitten bepaalde regels aan het verzenden van pakketten naar het buitenland. Allereerst mag het natuurlijk geen wapens of gevaarlijke stoffen bevatten, maar je bent ook verplicht het dusdanig te verpakken dat het niet gemakkelijk beschadigt of opent. Kies dus voor een stevige doos, en vul deze op zodat hij niet in kan deuken. Plak alle naden goed af met een goede kwaliteit plastic tape, zodat je zeker weet dat de doos goed dicht zit. Wil je een voorwerp met een afwijkende vorm verzenden? Als het en heel lang pakket is kost het je vaak wat extra. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van de vervoerder die je kiest.

Wanneer komt mijn pakket naar Spanje aan?

Onafhankelijk van welke vervoerder je kiest voor jouw pakket naar Spanje kost het ongeveer 3-7 werkdagen voordat jouw pakket aankomt. Spanje is immers niet heel erg ver, en er gaan elke dag duizenden zendingen die kant op. Wat de snelheid van bezorging betreft maakt het dus niet uit voor welke vervoerder je kiest, zeker als het geen spoed heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *