Leren door te spelen.

      Geen reacties op Leren door te spelen.

We genieten er allemaal wel eens van, op z’n tijd even een spelletjes spelen op de PC, gameconsole of op de smartphone. Doorgaans doen we dit vooral voor de ontspanning en het plezier dat we er aan beleven maar dat is niet het enige waarvoor games kunnen dienen. Game apps kunnen ook heel goed worden ingezet om iets te leren, een boodschap over te brengen of mensen te informeren op spelenderwijs. Daarom is een game app laten maken iets wat steeds meer bedrijven en organisaties doen. Zo kunnen zij op een relatief voordelige manier heel snel een groot publiek bereiken omdat game apps breed inzetbaar en zeer toegankelijk zijn.

Waarom een game app laten maken?

Je vraagt je misschien af, “waarom zou ik een game app laten maken?” en het antwoord daarop is eigenlijk heel eenvoudig. Het is bewezen dat het ontdekken van het antwoord op een probleem of vraagstuk veel beter wordt onthouden dan wanneer het antwoord direct gegeven wordt. Bijvoorbeeld, wanneer je een puzzel maakt waarbij ieder stukje van de puzzel informatie bevat naar welk stukje aansluit dan sla je die informatie veel beter op omdat het je helpt verder te komen. Door dit principe in een uitdagend, informatief en vermakende game app te stoppen kan je jouw publiek, of dit nu jouw personeel is of studenten op een leuke manier iets nieuws leren. Het leren doormiddel van games heeft nog meer voordelen zoals het feit dat deze overal en op elk moment gespeeld kunnen worden door grote groepen mensen tegelijk. Wanneer er tijdens het spelen van een game fouten worden gemaakt dan zijn deze nooit fataal en kan er gewoon opnieuw begonnen worden zonder enig risico op gevolgen.

Hoe wordt een game app gemaakt?

Een game app laten maken is helemaal niet zo’n ingewikkeld proces als dat je misschien zou denken. Samen met een ervaren team worden de wensen en verwachtingen in kaart gebracht en gekeken naar de mogelijkheden die er zijn. Er wordt een plan opgesteld en hierbij worden ook de kosten besproken zodat je een goed beeld hebt en niet voor verrassingen komt te staan. Vervolgens wordt de game app gemaakt en getest en als alles dan af is en goed werkt kan de game app online worden gezet zodat jouw publiek deze direct kan gaan spelen.

Moeilijk doen met het plannen van trainingen, veel geld uitgeven aan het verspreiden van informatie en het uitdelen van saaie updates van nieuwe werkwijzen wordt verleden tijd. Een game app laten maken brengt niet alleen plezier in het leren maar ook veel voordelen voor jouw bedrijf of organisatie door het grote en snelle bereik dat deze oplossing biedt. Samen met een goede schaalbaarheid en een betrouwbaar team dat jouw altijd bij kan staan wordt gamen meer dan alleen iets voor de ontspanning maar een integraal en functioneel onderdeel met veel voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *