Management Assistent worden

      Geen reacties op Management Assistent worden

Als management assistent heb je een baan die vergelijkbaar is met een directiesecretaresse. Je moet de leidinggevenden van het bedrijf zoveel mogelijk werk uit handen nemen, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kerntaken. Dat betekent dat je als management assistent een duizendpoot moet zijn, die goed kan improviseren. Want vaak gaan dingen niet zoals ze gepland zijn en dan moet jij als management assistent voor een passende oplossing zorgen. Deze baan brengt dus grote uitdagingen met zich mee. Als je houdt van samenwerken met mensen en als je goed kunt communiceren kun je hierin veel plezier hebben.

Wat doet een management assistent?

Een management assistent doet alles om het de managers gemakkelijker te maken. Dat betekent dat hij dossiers bijhoudt, de managers van informatie voorziet, vergaderingen plant, bijeenkomsten organiseert, hotels boekt, vliegreizen reserveert, etc. In deze functie heb je ontzettend veel contact met andere mensen, zowel binnen als buiten het bedrijf. Aan het eind van de dag ben je waarschijnlijk uitgeput, maar je hebt wel het gevoel een nuttige bijdrage te hebben geleverd aan het reilen en zeilen van de organisatie. Dat is een goede reden om een opleiding tot management assistent te volgen.

Fabius Opleidingen

Fabius Opleidingen is de marktleider op het gebied van administratieve opleidingen op MBO niveau. Als je daar de opleiding tot management assistent volgt hoe je geen vooropleiding te hebben, maar wel erg gemotiveerd zijn. De opleiding duurt ruim een jaar en bestaat uit 45 klassikale lessen van 3 uur per week. De lessen kunnen naast een baan worden gevolgd, want die zijn in de ochtend en avonduren te volgen. Houd er rekening mee dat aan huiswerk ook een dagdeel per week moet worden besteed. Tijdens de opleiding krijg je les in zakelijk Nederlands, zakelijk Engels en in organisatie & planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *