Minder kosten als zzp’er

      Geen reacties op Minder kosten als zzp’er

Het beginnen van een eigen bedrijf is natuurlijk een ontzettende uitdaging, maar het is ook zeer leuk. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om zzp’er te worden en van hun passie hun werk te maken. Maar natuurlijk zijn de eerste maanden en vaak zelfs jaren als zzp’er niet altijd even gemakkelijk. Wanneer je als zzp’er wilt beginnen dan zul je al snel tegen een aantal praktische zaken aanlopen. Denk bijvoorbeeld aan het voeren van een eigen administratie. En het feit dat je nu alles zelf moet doen. Je hebt geen organisatie tot je beschikking om op te leunen. Wanneer je uitbreidt als zzp’er dan zul je ook meer kosten gaan maken. Toch is het belangrijk om minimaal kosten te maken om zo je winst te maximaliseren. In dit artikel bespreken we een aantal tips om minder kosten te hebben als zzp’er.

Creatief boekhouden

Het klinkt niet legaal, maar dat is het wel. Creatief boekhouden is een van de belangrijkste manieren voor zzp’ers om minder kosten te hebben. Veel zzp’ers laten geld liggen bij het invullen van de omzetbelasting en van de winstbelasting. We bespreken hier een paar tips om slimmer om te gaan met je boekhouding en daardoor volledig legaal minder belasting te betalen. Zo kun je aan het einde van het jaar bijvoorbeeld goed wat extra kosten maken. Maar we bespreken in dit artikel toch juist minder kosten? Als je de investering toch gaat maken dan is het slimmer om dat nog dit jaar te doen als je verwacht dit jaar een grotere winst te maken dan volgend jaar. Wanneer je denkt het volgende jaar meer winst te maken dan kun je de uitgave beter na 1 januari doen.

Let op de kleintjes

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert. Zo gaat het gezegde. Ook als zzp’er kan het helpen om op de kleine kosten te letten. Moet je bijvoorbeeld regelmatig offertes of contracten printen, probeer dan over te gaan op volledig papierloos. Kies in ieder geval voor de beste kwaliteit printer en HP inktcartridges om zo op inkt kosten te besparen. Het zijn dit soort kleine dingen die op jaarbasis zeker honderden euro’s kunnen schelen. Voor zzp’ers die in het eerste jaar van hun onderneming toch nog grote verschillen in omzet kunnen ervaren, kan dit een groot verschil maken. Daarom raden we aan voor alle zzp’ers om in de eerste twee jaren om op de kleintjes te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *