Verslaafd aan wiet: hoe merk je dit bij jezelf of bij anderen?

Veel mensen onderschatten het gebruik van softdrugs en zeggen dat het niet verslaafd is. Echter kun je wel verslaafd aan wiet of hasj raken. Er wordt van cannabis gezegd dat het als een verslaving een sluipmoordenaar is. Het is niet zo heftig als harddrugs. Het duurt wat langer voordat de impact zichtbaar is. Toch is het heftig en moeilijk om er vanaf te komen als je eenmaal die dagelijkse behoefte voelt. Hoe merk je dit bij jezelf of bij anderen? In dit artikel lees je er meer over.

Minder ondernemend 

Wiet maakt je ontzettend suf en zorgt ervoor dat je geen fut meer hebt om dingen te doen. Je wordt dus minder ondernemend. Dat zorgt voor problemen op het werk of in de relatiesfeer. De leuke dingen en gezellige uitjes worden nu overgeslagen door de verslaafde partner. Dat kan natuurlijk botsen. Cannabis maakt daarom meer dingen kapot zonder dat je het echt door hebt. 

Sneller vatbaar voor andere verslavingen 

Wiet is een zwaar middel. Zeker in de Nederlandse coffee shops koop je wiet met een hoog THC-gehalte. Dit maakt je extra loom en hierdoor kun je bijna niks anders dan gamen, series kijken en ongezonde snacks eten. Wietverslaafden komen veel aan en ontwikkelen een gameverslaving. Omdat de drempel om drugs te gebruiken steeds lager wordt gaan wiet gebruikers ook sneller aan de harddrugs. 

Minder contact met familie en vrienden 

Omdat je minder ondernemend bent en niet zo vaak meer de deur uitgaat, raak je een beetje in een sociaal isolement. Je zal merken dat er minder contact is met familie en vrienden. Zeker als je in een bubbel zit van stoned zijn en gamen achter een scherm, is het moeilijk voor je naasten om je te bereiken. Als je bij iemand bent terwijl je net hebt geblowd zit je op een heel ander level. Dat is dan zonde van het contact dat je al hebt. 

Slechtere eetgewoontes 

Van wiet en hasj krijg je al snel vreetkicks. Je trekt niet de gezonde dingen uit de kast. Meestal heb je trek in ongezonde dingen zoals chips en winegums. Doordat je de structuur van je dag verliest eet je slecht en onregelmatig. Dit is terug te zien aan je huid en shape. Zonde als je vroeger zo graag sportte. Sporten zal je zeker helpen om van je verslaving af te komen en weer fit te worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *