Welke dieren kunnen via het toilet naar binnen komen?

Je kent het wel; de horror verhalen over dieren die ongewenst jouw huis binnendringen via de WC. In het nieuws verschijnen regelmatig verhalen over personen die slangen of ratten vonden in de WC of zelfs gebeten werden in de edele delen. Maar zijn deze verhalen echt? Of zijn het vooral sterke verhalen die de ronde gaan? Wij vertellen je welke dieren echt via het riool jouw WC kunnen binnendringen. Misschien heb je dan toch liever een verstopt riool.

Ratten

Ratten verschuilen zich inderdaad in het riool en kunnen via de WC jouw huis binnendringen. Het zal niet vaak gebeuren, maar toch zijn ratten wel eens op zoek naar een droge plek. 

Slangen

Ook slangen kunnen door het riool jouw WC binnendringen. Dit komt niet vaak voor en als het voorkomt is het vaak in landen met een slechter rioolstelsel of veel ongedierte. Een hongerige slang volgt de ratten en kan daardoor ook de weg naar jouw WC vinden. Het is daarom altijd goed om jouw riool te onderhouden. Er zijn een aantal dieren dat to dertig uur kunnen overleven onder water, waaronder dus ratten, slangen en ook spinnen. 

Het is verstandig om een WC aan te schaffen met een terugslagklep. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat het ongedierte niet vanuit de WC de rest van jouw huis kan binnendringen, maar zorgt er daarnaast ook voor dat de kans op overstroming of geuroverlast kleiner wordt.

Heb jij toch nog vragen over je riool? Of vermoed jij ongedierte in het riool? Neem dan contact op met de specialisten van Rioolverstopt.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *