Zo maak jij je huis inbraakproof

      Geen reacties op Zo maak jij je huis inbraakproof

Veel huiseigenaren zijn bang voor inbraak. Hoewel er in Nederland niet heel veel ingebroken wordt is het helaas wel een reëel angst. En dat is vervelend, want zo ga je natuurlijk niet met een gerust hart de deur uit. Misschien is het daarom een goed idee om je huis inbraakproof te maken. Vooral als je een keer wat langer van huis bent heb je natuurlijk geen zin om je zorgen te maken. Lees daarom deze blog en ontdek een aantal tips hoe jij je huis kunt beschermen.

Sloten

Dit is misschien een inkoppertje, maar de beste bescherming tegen inbraak zijn toch wel goede sloten. Sloten die daadwerkelijk doen waar ze voor bedoeld zijn, namelijk je deuren goed gesloten houden. Sloten die niet makkelijk te forceren zijn en daarmee inbrekers afschrikken. Er zijn verschillende sloten te verkrijgen, en afhankelijk van jouw huis kun je kijken welk type slot voor jou past. Misschien is een KFV Deurbeslag of een driepuntssluiting wel een goede keuze, laat je eens adviseren door een professional om te kijken wat er allemaal mogelijk is.

Ramen

Naast goede sloten zijn ook goede ramen een effectieve manier om je huis meer inbraakproof te maken. Goede ramen met stevige kozijnen, die ook niet makkelijk te forceren of te openen zijn. En naast het type raam maakt het natuurlijk ook uit hoe jij met je ramen omgaat. Ook dit is een inkoppertje, maar je huis is echt een stuk beter beveiligd als je al je ramen sluit als je een keer zelf niet thuis bent. En dan hebben we het niet alleen over een groot keukenraam of slaapkamerraam, nee zelfs een klein gleufraam op zolder kan een opening vormen waardoor inbrekers je huis in komen. Voorkom dit en check check dubbelcheck altijd je ramen voor je ergens naar toe gaat.

Bewoonde indruk

Als je een keer wat langer van huis bent kan je huis een verlaten indruk maken. Bijvoorbeeld als er nooit meer ergens licht brandt, of als de post zich onder je brievenbus ophoopt. Dit kan voor inbrekers een teken zijn dat er niemand thuis is. Voorkom dit en zorg dat je huis er bewoont uitziet, ook als je er dus zelf een tijd niet bent. Dit kun je bijvoorbeeld doen door tijdschakelaars te kopen en zo te zorgen dat er af en toe licht brandt. En vraag bijvoorbeeld je buren om af en toe je post weg te halen. Zo is het in ieder geval een stuk minder duidelijk dat jij er even niet bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *